Гурме десерти (Gourmet desserts)

Дойде време и за този пост ! Но той ще е по-различен, тук няма да намерите рецепта на някое от сладките изкушения, които съм сътворила през последните дни, но, въпреки това, десерти ще има, при това не един !

Идеята за този пост се върти от няколко дни в главата ми, тъй като много ми се искаше да споделя еуфорията от едно изживяване, както и да изкажа своите благодарности за възможността то да се случи.

На първо място искам да благодаря на моите приятели (те си знаят кои), с помощта на които се сбъдна една моя мечта – да посещавам кулинарен курс и то не за какво да е, а за моите любими десерти ! Също така бих искала да изкажа благодарности и на Кулинарно училище Amuse Bouche, които са създали една изключително уютна и приятелска атмосфера, което допринася за невероятното преживяване. Както и специални благодарности на Катерина Рангелова, която през последния месец ни въведе в изкуството на гурме десертите.

Благодаря ви хора, страхотни сте !

А сега, както обещах, следват десертите, заради които съм сигурна, че ще ви се прииска да сте били на курса и даже леко ще ми завидите 😉

dav
Шоколадов мус с желе от нар върху какаова бисквита

 

dav

Шоколадов мус с желе от нар върху какаова бисквита

И за да има баланс, нямаше как да не направим и нещо кокосово…..

dav
Кокосово шоколадов мус с шампанско върху хрупкава кокосова бисквита

dav

Кокосово шоколадов мус с шампанско върху хрупкава кокосова бисквита

Тези, макар и от най-първите и “по-елементарните” (цитирам Катето), са едни от фаворитите ми – наистина уникално вкусни !

Продължихме с една класика, но в малко по-гурме вариант 🙂

16473808_1312298562164062_69790662896139108_n
Шварцвалд – шоколадови блатове, шоколадово кремьо, крем шантили, кирш и вишни

 

А, да ! За малко да пропусна – за щастие винаги имаше остатъци за дояждане на място хихих

dav
Шварцвалд (остатъците 😉

 

Но, нали трябваше да научим повече техники и да опитаме още по-голямо разнообразие от вкусови съчетания, затова няма да губя време и ви представям “Златната ябълка”

dav

                                           ябълков мус, крем от лайм и лимон, глазура от бял шоколад

dav

                                  ябълков мус, крем от лайм и лимон, глазура от бял шоколад

Тук съм длъжна да отбележа, че презентацията не е много впечатляваща с тази пластмасова кутийка, но, какво да се прави, късно се сетих, че мога да ги споделя с вас 🙂

И в този ред на мисли следващите снимки също не блестят с представителност, но пък можете да бъдете сигурни, че всичко беше много вкусно !

dav
Entrement с круши и карамел

 

dav
Дакоаз с орехи, поширани круши, мус карамел, баварски крем и глазура от карамел

 

Следващият десерт също е сред любимите ми…..

dav
шоколадова бисквита, шоколадово кремьо, ганаш от бял шоколад и кафе, кафе гранита, шоколадов сос

 

Продължаваме с нещо интересно, където проявихме и уменията си по рисуване хахах

nfd
Рисувана джоконда с мус от кестени и шоколад и мус от дюля

nfd

 

Ииии…..дойде ред и на последната вкусотийка, която стана най-пъстра и цветна 🙂

nfd
Entrement с боровинки и виолетки
nfd
блат с шам фъстък, боровинково желе, малинов крем с виолетки, мус шам фъстък

 

И така с много усмивки и приятни емоции, сред много позитивни хора измина последният месец.

Тези последните снимки си ги “откраднах” от страницата на Amuse Bouche във Facebook

16722487_1329218617138723_4135378194306564225_o

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s